ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Στο Ινστιτούτο Συστημικής Θεραπείας Θεσσαλονίκης προσφέρουμε και συνεδρίες με την προσέγγιση του Ανοιχτού Διαλόγου (με παρουσία δύο θεραπευτών).

 

Ο Ανοιχτός Διάλογος είναι μια φιλοσοφική/θεωρητική και θεραπευτική προσέγγιση για την υποστήριξη ανθρώπων που βιώνουν ψυχικές δυσκολίες. Αναπτύχθηκε στη Φινλανδία από την ομάδα του καθηγητή ψυχοθεραπείας Jaakko Seikkula και εφαρμόστηκε σε σοβαρές ψυχικές κρίσεις με μεγάλη επιτυχία, όπως έχουν δείξει μακροχρόνιες έρευνες (δείτε σχετικό βίντεο εδώ).

 

Στις συνεδρίες συμμετέχουν όσα μέλη της οικογένειας επιθυμούν να συμβάλλουν στην επίλυση μιας υπάρχουσας δυσκολίας, αλλά και φίλοι, αν το επιθυμούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.

Υπάρχει σεβασμός και αναγνώριση προς όλους τους συμμετέχοντες, δημιουργείται μια κοινή γλώσσα και δίδεται έμφαση στην ανάδειξη πολλών οπτικών.

 

Ο Ανοιχτός Διάλογος εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση που υπάρχει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα, κάποιο ψυχοσωματικό σύμπτωμα, εντάσεις στην επικοινωνία, μια μεταβατική ή κρίσιμη φάση σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Χριστίνα Λαγογιάννη (έχει τριετή εκπαίδευση από το Open Dialogue UK, Λονδίνο)  στο τηλέφωνο 6947185431.

 

Χριστίνα Λαγογιάννη

Βιργινία Ιωαννίδου