ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗ

Ψυχολόγος Ψυχοθεραπεύτρια

Πήρε πτυχίο ψυχολογίας (Bsc) από το Goldsmiths του Πανεπιστημίου του Λονδίνου με άριστα. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές (MA) σε θέματα παιδιών και εφήβων στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Αγγλίας.

 

Εκπαιδεύτηκε στην αφηγηματική και στη συστημική θεραπεία (6 χρόνια). Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στη μέθοδο τραυματοθεραπείας EMDR. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ενσυνειδητότητας (mindfulness), ψυχοδράματος και στήριξης στην αρρώστια και στο θάνατο.  Είναι η πρώτη Ελληνίδα που έχει ολοκληρώσει την τριετή εκπαίδευση στον Ανοιχτό Διάλογο στο Open Dialogue UK, με βασικούς εκπαιδευτές τον Jaakko Seikkula, Jorma Ahonen, Kari Valtanen, Mia Kurtti και Nick Putman (2018-2021). Στο παρόν συνεχίζει την Εκπαίδευση Εκπαιδευτών στον Ανοιχτό Διάλογο, στο Open Dialogue UK με την ίδια ομάδα διεθνών εκπαιδευτών.

Είναι κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας (ECP).

 

Συνεργάζεται με νέους, ζευγάρια και οικογένειες εστιάζοντας στην συν-δημιουργία σχέσεων και αφηγήσεων οι οποίες βασίζονται στα αποθέματα και στις αξίες των ενδιαφερόμενων. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την ενσώματη εμπειρία στη θεραπεία, και την καλλιέργεια του αισθήματος ασφάλειας στο θεραπευτικό πλαίσιο έτσι, ώστε όλες οι φωνές και εναλλακτικές μια ιστορίας να μπορέσουν να ειπωθούν.

 

Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας Α.Π.Θ.

 

Από το 2017 ως το 2021 εργάστηκε στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ανατόλια ως καθηγήτρια ψυχολογίας και ψυχολόγος σε μαθητές λυκείου στο International Baccalaureate Diploma Programme (IBDP), όπου διακρίθηκε για τις υπηρεσίες της.

 

Η Χριστίνα Λαγογιάννη συμμετείχε ενεργά στα προγράμματα του MIND στο Λονδίνο για παιδιά και εφήβους που ακούνε φωνές.

 

Έκανε πρακτικές στο Soteria της Αλάσκας (πρόγραμμα εναλλακτικής αντιμετώπισης ψυχωσικών κρίσεων), στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης (συστημική-οικογενειακή προσέγγιση) και στο ψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου Ξάνθης.

 

Είναι μέλος της Συστημικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας και Κοινοτικής Πρακτικής.

 

Δημοσιεύσεις

Ioannidou, V., Lagogianni C. (2021). Basic Model of a Couple’s Crisis. A Manual for Couples’ Therapy, in Mariotti M., Saba G., Stratton P. (Eds.), Handbook of Systemic Approaches to Psychotherapy Manuals, EFTA-Series, Springer.

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6947 185431
e-mail : lagogiannic@gmail.com