ΣΩΤΗΡΙΑ ΧΑΤΖΗ

Ψυχολόγος Ψυχοθεραπεύτρια

Πήρε πτυχίο ψυχολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση στην κοινωνική-κλινική ψυχολογία.

Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές  στην «Συμβουλευτική στην Τοξικοεξάρτηση» (ΚΕΘΕΑ, Πανεπιστήμιο του San Diego, Καλιφόρνια, Τμήμα Ψυχιατρικής), στην «Διοίκηση και τον Κοινωνικό Σχεδιασμό στον Τομέα της Τοξικοεξάρτησης» (Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, ΚΕΘΕΑ, Πανεπιστήμιο του San Diego, Καλιφόρνια, Τμήμα Ψυχιατρικής) και στο «Ποινικό Δίκαιο και Εξαρτήσεις» (Νομική Σχολή ΑΠΘ, ΚΕΘΕΑ, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας).

Έχει εκπαιδευτεί στην συστημική οικογενειακή ψυχοθεραπεία και στην συστημική θεραπεία ζευγαριών. Ολοκλήρωσε εκπαιδεύσεις στην τραυματοθεραπεία με τις μεθόδους EMDR, CRM και DBR.

Έχει εργαστεί στο Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης,  όπου ασχολήθηκε με ειδική διαπαιδαγώγηση, συμβουλευτική και ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση παιδιών και εφήβων, αλλά και με την συμβουλευτική γονέων και την οικογενειακή ψυχοθεραπεία.

Από το 2002 έως το 2022 εργάστηκε στο ΚΕΘΕΑ-ΙΘΑΚΗ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) σε όλες τις μονάδες του δικτύου υπηρεσιών στην Θεσσαλονίκη (Συμβουλευτικό Κέντρο, Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης, Θεραπευτική Κοινότητα, Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης, Ανοιχτό Πρόγραμμα, Μονάδα Εφήβων). Στο ΚΕΘΕΑ παρείχε υπηρεσίες ατομικής και ομαδικής ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής σε διαφορετικές ομάδες εξυπηρετούμενων σε όλες τις φάσεις θεραπείας (σε ενήλικες χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών, έφηβους χρήστες,  συγγενείς και συντρόφους εξαρτημένων, έφηβους εξαρτημένους από το διαδίκτυο, ενήλικες εξαρτημένους από τον τζόγο και το αλκοόλ).

Η Σωτηρία Χατζή εργάζεται σήμερα ως ψυχοθεραπεύτρια με άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες.

Είναι μέλος της Συστημικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6972 105103

e-mail: chatzisotiria11@gmail.com