ΤΑΣΟΣ ΖΗΣΗΣ

Ψυχολόγος Ψυχοθεραπευτής

Πήρε  το δίπλωμα κλινικής ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης στην Γερμανία. Εκπαιδεύτηκε στην συστημική θεραπεία και εποπτεία στην Διεθνή Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας (IGST) στην Χαϊδελβέργη και στην κλινική ύπνωση στην Διεθνή Εταιρεία Ύπνωσης (I.S.H.) στην Αθήνα. Επίσης έχει εκπαιδευτεί στην Συστημική Εποπτεία στην Διεθνή Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας (I.G.S.T.) στην Χαϊδελβέργη (Γερμανία).

 

Από το 1986 εργάζεται ιδιωτικά στην Θεσσαλονίκη ως ψυχοθεραπευτής.

Οι τομείς που εξειδικεύεται είναι: συστημική θεραπεία ατόμων, ζευγαριών, οικογενειών και ομάδων, εποπτεία ψυχοκοινωνικών φορέων στην Ελλάδα και στην Κύπρο και εκπαίδευση στην συστημική θεραπεία.

Είναι επιστημονικά υπεύθυνος του Συστημικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης (ΣΙΘ). Από το 2001 είναι επισκέπτης εκπαιδευτής και επόπτης στην Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας (MAGST) στο Μάνχαϊμ (Γερμανία).

 

Υπήρξε μέλος της ιδρυτικής ομάδας της ΙΘΑΚΗΣ, της πρώτης Θεραπευτικής Κοινότητας για εξαρτημένα άτομα στην Ελλάδα. Υπήρξε κλινικός διευθυντής του Ειδικού Επαγγελματικού Εργαστηρίου για Άτομα με Αναπηρίες στην Κοζάνη και μέλος της ιδρυτικής ομάδας του Ψυχοκοινωνικού Συμβουλευτικού Σταθμού για Άτομα Εξαρτημένα από Αλκοόλ και Φάρμακα του ΨΝΘ. Επίσης ήταν συνεργάτης του ΚΕ.ΘΕ.Α. με διάφορα καθήκοντα, μεταξύ άλλων και υπεύθυνος για την επιμόρφωση του προσωπικού στο πρόγραμμα ΙΘΑΚΗ.

 

Είναι ιδρυτικό μέλος της Συστημικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), της οποίας έχει υπάρξει πρόεδρος επί σειρά ετών.

Ήταν μέλος της συντακτικής επιτροπής του συστημικού περιοδικού Μετάλογος (Τεύχη 1-7).

Ως συστημικός θεραπευτής  είναι μέλος της Συστημικής Εταιρείας (SG) Γερμανίας.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 423677

e-mail : tasoszisis1@gmail.com