Οι έννοιες της συντροφικής σχέσης, της οικογένειας και του γονεϊκού ρόλου διευρύνονται και μετασχηματίζονται στη σύγχρονη εποχή των πολλαπλών επιλογών. Ραγδαίες κοινωνικές μεταβολές έχουν οδηγήσει σε νέες μορφές συμβίωσης: ζευγάρια χωρίς παιδί, ζευγάρια σε διαδικασία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, μονογονεϊκές και ανασυσταμένες οικογένειες, διαπολιτισμικοί γάμοι, οικογένειες με υιοθετημένα παιδιά, οικογένειες μοιρασμένες σε διαφορετικές χώρες κ.α.
Στη μακρόχρονη πορεία μας ως επαγγελματίες ψυχικής υγείας ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με προβλήματα και διλήμματα που αφορούν στην οικογενειακή ζωή. Μέσα από την επαφή μας με άτομα, ζευγάρια, οικογένειες, αλλά και από τη δουλειά μας με ομάδες διαπιστώνουμε ότι ερωτήματα όπως «πώς επιλέγω σύντροφο;», «πού πάει αυτή η σχέση;», «τι σημαίνει θα γίνω μαμά /μπαμπάς;», «είμαι καλός γονιός;», «τι συμβαίνει όταν δεν έρχεται ο πελαργός;», «γιατί σε μένα;» τίθενται όλο και πιο συχνά και με μεγαλύτερη αγωνία από τους ανθρώπους.
Σε ένα περιβάλλον σεβασμού και εχεμύθειας επιδιώκουμε να αναδυθεί μια νέα οπτική στα ζητήματα κάθε ενδιαφερόμενου και τον στηρίζουμε, ώστε να ανακαλύψει νέες δυνατότητες, εστιάζοντας στις δυνάμεις και στα προσωπικά του αποθέματα.
• Ομάδα για γονείς μικρών παιδιών
• Ομάδα για γονείς εφήβων
• Ομάδα προσωπικής ανάπτυξης μέσα από δημιουργικές τεχνικές
• Ομάδα με θέμα τη συντροφική σχέση
• Ομάδα ζευγαριών
Στις ομάδες συμμετέχουν 7 ως 10 άτομα και οι συναντήσεις γίνονται σε εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη βάση.
Συντονίστριες: Βιργινία Ιωαννίδου / Έλλη Μανατού